Lahja 40-vuotiaalle miehelle: lahjaideoita jokaiseen makuun

Miten keksiä ikimuistoinen lahja 40-vuotiaalle miehelle? Sitä pohtii moni ennen joulua ja läheisen syntymäpäivän lähestyessä. Onnistunut lahjavalinta tuo iloa niin lahjansaajalle kuin myös sen antajalle. Läheisiä on mukava ilahduttaa ajatuksella valituilla lahjoilla, mutta oikean lahjan löytäminen ei aina ole helppoa. 

Olipa hakusessa syntymäpäivälahja tai joululahja miehelle, löydät tästä artikkelista ideat ja tärpit onnistuneen lahjan valintaan. 

Mitä lahjaksi miehelle, jolla on jo kaikkea?


Tärkeää onnistuneen lahjan valinnassa on tuntea lahjansaaja ja hänen mielenkiinnon kohteensa. Lahjavinkit jaetaan usein sukupuolen mukaan: “mikä on osuva 40 vuotislahja naiselle” ja “paras lahja 40v miehelle”? Lahjaideoita keräillessä ei kuitenkaan kannata sivuuttaa vinkkejä, mikä on hauska lahja 40-vuotiaalle naiselle, sillä sen kautta voi saada ideoita, mikä olisi hyvä lahja 40-vuotiaalle miehelle. Esimerkiksi hierontalahjakortti on käypä 40-vuotislahja kaverille, olipa kyseessä mies tai nainen. 


Mikä sitten olisi hyvä joululahja 40-vuotiaalle miehelle, jolla tuntuu jo olevan kaikkea? Moni ilahtuu elämyslahjasta, jonka parissa voi viettää aikaa läheisten kanssa. Miten olisi vaikkapa viininmaistelu tai olutkierros yhdessä? Tai voisit viedä miehen keikalle tai urheilutapahtumaan? Yhdessä vietetyn ajan merkitystä ei voi mitata rahassa, ja yhteistä voi antaa, vaikka lahjan ostamiseen ei olisi varaa.

Rahan antaminen lahjaksi jakaa mielipiteitä. Monet kuitenkin arvostavat rahalahjaa, sillä sen turvin voi hankkia jotakin, mitä itse haluaa. Jos harkitset rahalahjan antamista, olet varmasti pohtinut, paljonko rahaa lahjaksi 40-vuotiaalle syntymäpäivänä on sopiva summa? Kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, sillä se riippuu omasta taloudellisesta tilanteesta ja kenties myös siitä, kuinka läheinen lahjansaaja on.

Onko hakusessa tai 40-vuotislahja veljelle tai 40 vuotislahja siskolle? Selviytymispakkaukset ovat suosittuja lahjoja pyöreitä vuosia täyttäville. Selviytymispakkaus 40 vuotislahjana miehelle kannattaa tietenkin toteuttaa hieman eri lailla kuin selviytymispakkaus 40-vuotiaalle naiselle. Selviytymispakkausta ei tarvitse – eikä kannata – toteuttaa perinteiseen tapaan sisällyttämällä siihen vanhenemiseen viittaavia tavaroita, joilla lahjan saajalla ei oikeasti ole käyttöä. Lisäksi ne voivat ajattelemattomasti valittuna aiheuttaa pahaa mieltä. Sen sijaan pakettiin voi kasata asioita, jotka ovat varmasti lahjan saajan mieleen. Selvitymispakkaus voi olla esimerkiksi cooler, josta löytyy mieluisaa ruokaa ja juomaa tai vaikkapa ulkoiluun sopiva setti retkityökaluja. 

Hanki 40 v lahja miehelle porukalla

Yksi varteenotettava vaihtoehto on hankkia lahja 40-vuotiaalle miehelle yhdessä joko perheenjäsenten tai kaveriporukan kanssa. Näin lahjaideat on helpompi keksiä ja lahjan budjetti voi olla suurempi, kun useampi ihmisen osallistuu sen hankintaan. 40v lahja miehelle voisi olla lyhyt lomareissu. Irtiotto arjesta ei vaadi välttämättä matkaamista ulkomaille, vaan kotimaan lomakohteista löytyy lukuisia vaihtoehtoja. 

Onko nelikymppisiä juhlivan bucket listillä eli suomalaisittain ämpärilistalla jokin elämys, jonka voisit antaa lahjaksi? Yhdelle se on kuumailmapallolento ja toiselle revontulien näkeminen Lapissa. Monet ämpärilistalla olevista kokemuksista voivat olla tyyriitä, mutta lahjan antaminen yhdessä voi olla tällöin hyvä ratkaisu. Elämyslahjoissa on monia vaihtoehtoja, joiden joukosta valita täydellinen 45 v lahja miehelle.

Lahja 40-vuotiaalle miehelle: valitse tavaralahja ajatuksella

Kenties epäonnistunein lahja on jokin tavara tai vaate, jolla lahjansaajalla ei ole käyttöä, tai joka ei ole hänen makuunsa laisinkaan. Aineellinen lahja 40 miehelle kannattakin ostaa vain, jos olet hyvin perillä lahjan saajan mausta ja harrastuksista. Monilla on myös tavaraa jo paljon ennestään, joten tavaralahjaa ostettaessa kannattaakin yrittää onkia selville, onko lahjalistalla jotain tarpeellista ja ajankohtaista.

Elektoroniikkaosastolta hankittu lahja 45 vuotiaalle miehelle on suosittu valinta. Hyvinvoinnista kiinnostunut voisi ilahtua älykellosta tai -sormuksesta, mikäli sellaista ei ole vielä hankkinut. Vauhdikkaista urheilulajeista pitävä tai paljon luonnossa reissaava saattaisi puolestaan pitää action-kamerasta tai dronesta, jolla taltioida parhaat hetket videolle. 

Moni mies arvostaa arjen askareita helpottavia laitteita, ja ne voivat olla ihanteellinen syntymäpäivälahja miehelle. Esimerkiksi älykäs kahvinkeitin voi tehdä arkiaamuista pikkuisen helpompia, ja robotti-imuri keventää siivoamisen taakkaa. Kun taas mobiiliprojektori tai virtuaalitodellisuuslaitteisto voisivat ilahduttaa kotona viihtyvää viihteen ystävää.

Lahjakortti on toimiva vaihtoehto, jos et ole varma, mikä olisi hyvä lahja 40-vuotiaalle miehelle. Näin lahjan saaja voi hankkia itselleen jotakin mieluisaa. Lahjakortin voi ostaa vaikka tiettyyn kauppakeskukseen, mikä antaa paljon vaihtoehtoja yhden liikkeen sijaan. Lahjakortti iTunes- tai Google Play -kauppaan ilahduttaa digitaalisen viihteen parissa vapaa-aikaansa viettävää miestä; sillä voi ostaa musiikkia, elokuvia, pelejä tai kirjoja.