Lahja 50 vuotiaalle naiselle  – parhaat lahjaideat

Lahjan ostaminen voi toisinaan olla vaikeaa, vaikka kyseessä olisi rakas ja läheinen ihminen. Lahjan valitseminen voi tuntua haastavalta, koska lahjalla halutaan sekä yllättää että ilahduttaa. Lisäksi tärkeälle ihmiselle halutaan osoittaa välittämistä lahjan kautta, mikä voi luoda painetta onnistuneen lahjan valintaan, 

Nykyään lahjaksi halutaan antaa jotakin uniikkia ja merkityksellistä. Näin ei aina ole ollut. Vielä 1950- ja 60-luvulla oli tapana antaa 50-vuotislahjaksi kävelykeppi. Tuolloin ihmisten eliniän odote oli lyhyempi, ja 50-vuotiasta pidettiin merkittävään ikään päässeenä, ja työura oli jo loppuvaiheilla. 

Ajat ovat muuttuneet, ja nykyään 50-vuotiasta ei todellakaan pidetä niin vanhana, että kävelykeppi olisi sovelias lahja 50 vuotiaalle naiselle! Päinvastoin, nykyään viisikymppiset ovat kuin entisaikojen kolmekymppisiä, ja monen mielestä vitosella alkava vuosikymmen on elämän parasta aikaa. Näin ollen 50-vuotislahja voi olla lähes mitä vain!

© Michiko Tierney, Getty Images via canva.com

Lähestyykö läheisen 50 vuotis syntymäpäivä? Tai kenties pohdit joulu- tai äitienpäivälahjan ostamista? Jos mietit, mikä muu kuin onnittelukortti olisi hyvä lahja 50v naiselle, jatka lukemista, sillä tässä artikkelissa jaamme vinkkejä ja lahjaideat osuvan lahjan hankintaan.

Lahja 50 vuotiaalle naiselle: ajatus lahjan takana ratkaisee

Sydämellä valitun lahjan arvoa ei mitata rahassa; 50-vuotislahjan arvo perustuu kokemukseen lahjan saamisesta eikä niinkään itse lahjan rahalliseen arvoon. Onnistunut lahja 50v naiselle valitaan siis ajatuksella. Lahjaa valittaessa on hyvä pohtia, mitä mielenkiinnon kohteita ja harrastuksia lahjan saajalla on. Näin lahja 50 vuotiaalle naiselle on arvokas sen merkityksen eikä rahallisen arvon vuoksi. 

50-vuotislahja työkaverille voi olla hankala keksiä, mikäli työkaveri ei ole kovin läheinen. Tällöin kannattaa miettiä, mistä asioista työkaveri on kahvitauoilla puhunut, ja koittaa keksiä jotakin hänelle tärkeää tai kiinnostavaa. Mahdollisia lahjoja voi myös miettiä työporukan kesken, ja yhdessä ostettuna lahjaksi käy vaikkapa lahjakortti. 

Lahjakortti naiselle on aina loistava vaihtoehto, kunhan se ostaa johonkin palveluun tai myymälään, josta lahjan saaja varmasti pitää. Käyttämättä jäänyt lahjakortti on lahjana aivan yhtä turha kuin tavarakin, joka ei ole lahjan saajan mieleen! Pidetty 50v lahja naiselle on esimerkiksi lahjakortti kauneushoitolaan, kampaajalle, hierontaan tai omaan suosikkiliikkeeseen. Myös matkalahjakortit ovat suosittuja, ja esimerkiksi Helsinki-Tallinna laivat tarjoavat helposti järjestettävissä olevan viikonloppureissun Tallinnaan, jossa voi keskittyä niin hemmotteluun, shoppailuun kuin ravintola- ja kahvilaelämyksiin. Mikä parasta, helsinki tallinna -väliä liikennöi useat laivayhtiöt, joten lahjakortin ostamiseksi on monia vaihtoehtoja.

Elämyslahjat ovat suosittuja lahjoja kaikenikäisille, sillä ne tarjoavat lukemattomia vaihtoehtoja. Elämyslahjojen piiriin kuuluvat niin hemmottelupaketit, teemaillalliset kuin extreme-elämykset. Moni kokee, ettei elämyksen ostaminen itselle ole tarpeellista, juuri sen vuoksi niiden saamisesta lahjaksi nautitaan, ja elämys voi olla mitä parhain lahja naiselle. 

Yhtenä vaihtoehtona on hauskat 50v lahjat, kuten lahjan saajan kuvasta tehty karikatyyri. Hauskaa lahjaa hankittaessa on hyvä pitää mielessä lahjan saajan persoona ja huumorintaju. Huumorilahjat tulisikin toteuttaa aina hyvällä maulla, jotta lahjan saaja ei pahoita mieltään.

Toisinaan paras ratkaisu voi olla jokin käytännöllinen lahja naiselle. Takuuvarmasti käyttöön tulevat lahjat ajavat kirkkaasti turhan krääsän edelle. Käytännöllisiä lahjoja saatetaan pitää hieman tylsinä ja persoonattomina, mutta sitä niiden ei tarvitse olla. Suosittu käytännöllinen lahja 50-vuotiaalle naiselle on muun muassa keittiöväline, astiat, kosmetiikka ja ruokalahja. 

Kaikki eivät välitä tavara- tai elämyslahjoista eikä lahjakorteista. Tällöin hyvä ratkaisu voi olla antaa 50-vuotislahja rahana. Näin lahjan saaja voi itse vapaasti valita, mihin haluaa lahjarahansa käyttää.

Lahja äidille voi aiheuttaa paineita, sillä kun äiti juhlii 50-vuotispäiviään, halutaan lahjaksi antaa jotakin ainutlaatuista ja mieleenpainuvaa. Asiaa ei kannata tehdä turhaan monimutkaiseksi; 50v lahja äidille kannattaa valita sen perusteella, mistä tietää äidin varmasti pitävän! Se voi olla niin uusi laukku, lahjakortti hierojalle kuin liput musikaaliin. Tärkeintä on se, että lahja on valittu huolella äitiä ajatellen.

50 v lahja naiselle voi olla myös itse järjestetty kokemus

50 vuotislahja voi olla myös itse järjestetty elämys. Yksi asia, mitä moni nykyihminen kaipaa, on kiireetöntä aikaa rakkaiden ihmisten seurassa. Etenkin monen äidin toivomus äitienpäivälahjaksi on tavaran sijaan saada viettää aikaa omien lasten – ja mahdollisesti myös lastenlasten kanssa. 

Kun kyseessä on syntymäpäivä, voi myös 55 v lahja naiselle olla yhteistä aikaa jonkin mukavan tekemisen parissa. Päivänsankarin voi viedä vaikkapa museoon tai kylpylään tai vaihtoehtoisesti järjestää tunnelmallisen illallisen kotona. Jos lahjan saaja on innokas matkustelemaan, ja budjetti sallii matkalahjan antamisen, on matka varmasti toivottu lahja 55 vuotiaalle naiselle.

Lahjaksi voi myös antaa jonkin aktiviteetin yhteisen harrastuksen parissa. Niin ystävän, äidin kuin puolison voi viedä vaikkapa tanssi- tai maalauskurssille – tai minkä tahansa harrastuksen pariin, joka häntä kiinnostaa. Pidetty lahja on myös risteily yhdessä, ja esimerkiksi Helsinki-Tallinna laivat liikennöivät useita kertoja päivittäin, joten syntymäpäiväreissu Tallinnaan on helppo järjestää!

Unohtumaton lahja 50 naiselle on kirjoittaa äidille, puolisolle tai ystävälle ikioma syntymäpäiväruno. Tai jos runosuoni luistaa, voi lahjan saajalle kirjoittaa vaikkapa kokonaisen pienen kirjan täynnä runoja, jotka liittyvät hänen elämäänsä. Myös sydämellisesti ja tunteella kirjoitettu kortti on tunnearvoltaan mittaamaton, unohtumaton lahja 50 vuotiaalle naiselle.