Lahja 80-vuotiaalle miehelle

Lahjaideoita ei ole aina helppo keksiä, olipa kyseessä syntymäpäivä tai joululahja. On hyvä muistaa, että lahjan ei tarvitse löytyä varsinaisesta paketista, vaan lahjaksi voi myös antaa aikaa ja kokemuksia. Tästä artikkelista löydät ideat ja vinkit, kun pohdinnassa on lahja 80-vuotiaalle miehelle. 

Aineeton lahja 80-vuotiaalle miehelle

Läheisen 80-vuotispäivät ovat nurkan takana, mutta synttärilahja uupuu. Mitä lahjaksi miehelle, jolla on jo kaikkea? Mikä olisi luova ja pidetty lahja 80v miehelle? 

Lahjaksi ei tarvitse välttämättä antaa tavaraa. Moni toivoo ennen kaikkea yhteistä aikaa läheisten ihmisten kanssa. Syntymäpäivät ja joulu ovatkin erinomaisia tilaisuuksia kokoontua yhteen, ja siten yhdessäolo on mieltä lämmittävä lahja 80v miehelle. 

Erilaiset aineettomat lahjat ovatkin nousseet suosioon viime vuosina. Lahjan saajan voi viedä vaikkapa ravintolaan syömään yhdessä läheisten kanssa. Myös elämyslahjat ovat erityisen suosittuja syntymäpäivälahjoja, ja niiden joukosta voi löytyä myös 80v lahja miehelle tai lahja naiselle. Vaihtoehtoisesti aineeton lahja voi olla esimerkiksi lahjoitus hyväntekeväisyyteen lahjan saajan nimellä. 

Aineeton lahja voi olla myös itse kirjoitettu runo päivänsankarin elämästä. Henkilökohtainen onnitteluruno lämmittää mieltä ja kertoo, että synttärilahja on valittu ajatuksella. Toinen erinomainen vaihtoehto on tehdä valokuvakirja päivänsankarin tärkeistä elämänvaiheista ja sisällyttää kirjaan syntymäpäiväruno sekä muita huolella valittuja värssyjä tai tekstejä. Valokuvakirja on myös erinomainen vuosipäivälahja. Vaikka kirja ei ole aineeton lahja miehelle, ei sen tunnearvoa voi mitata rahassa.

Lahjakortti naiselle on suosittu lahjavalinta niin jouluksi kuin syntymäpäivänä. Lahjakortti on kuitenkin myös oiva 80 v lahja miehelle. Lahjakortin voi antaa vaikkapa supermarkettiin, jolloin sillä voi hankkia mitä tahansa ruoasta ja vaatteista kodinelektroniikkaan. Mikäli lahjan saajan kunto sallii, voi hänet viedä esimerkiksi teatteriin, päiväreissulle johonkin häntä kiinnostavaan kohteeseen tai kylpylään rentoutumaan. 

Harkitse jotakin käytännöllistä ja arkeen iloa tuovaa

Lahjan saajaa voi muistaa jollakin käytännöllisellä esineellä, jolle on varmasti käyttöä. Tarve-esineet eivät ole kaikkein jännittävimpiä lahjoja, mutta tarve-esine on hyvä 85 v lahja miehelle, jos se on valittu henkilökohtaisesti ja ajatuksella. Jos miehen kunto on vielä hyvä ja mielenkiinto uuden oppimiseen kohdallaan, voi esimerkiksi tabletista olla iloa, kun sillä voi pitää helposti yhteyttä läheisiin. Tabletin voi pitää hyvin simppelinä ja ladata siihen valmiiksi esimerkiksi peli- ja uutissovellukset.  

Arkeen mukavuutta, ja jopa hieman ylellisyyttä, tuovat lahjat ovat hyvä lahja 80-vuotiaalle miehelle. Kenties lahjan saajalta uupuu kotoisaa tunnelmaa tuova viltti kylmien talvi-iltojen lämmikkeeksi tai ehkäpä uusi kahvinkeitin ja -muki toisivat aamukahvitteluun piristystä. Jos päivänsankari pitää elokuvista, varmasti pidetty lahja 85 vuotiaalle miehelle on kokoelma lempielokuvia tai tv-sarjoja. Lukutoukka puolestaan ilahtuu uudesta kirjasta, mutta jos lukeminen on jo hankalaa, vaihtoehtona ovat äänikirjat. Lahja 80-vuotiaalle miehelle tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja aineettomista lahjoista tarve-esineisiin. Paras lahja on valittu ajatuksella. Lisää 80-vuotislahjaideoita löydät täältä.