Mitä ostaa poikaystävälle lahjaksi?

Lahjan ostaminen läheisille on monelle vaikeaa. Mitä ostaa poikaystävälle lahjaksi, on kysymys, jota jokainen partneri pohtii vähintään pari kertaa vuodessa: ennen joulua ja syntymäpäivän lähestyessä. 

Lahjan arvoa ei mitata rahassa, vaan tärkeintä on ajatus sen takana. Onnistunut lahja on sellainen, josta poikaystävä oikeasti pitää – ja josta ehkä jopa yllättyy. Hyvin valittu lahja tekee saajan onnelliseksi ja osoittaa, että lahjanantaja on panostanut lahjan valintaan. 

Poikaystävän iällä on merkitystä sen kannalta, mikä on sopiva ja todennäköisesti pidetty lahja. Mitä ostaa poikaystävälle 18v lahjaksi on eri asia kuin lahja esimerkiksi 30-vuotiaalle poikaystävälle. 

Lahjan valitsemiseen vaikuttaa tietenkin myös budjetti. Oli rahaa käytettävissä mikä summa tahansa, paras lahja on valittu kumppanin mielenkiinnon kohteita, persoonaa ja toiveita ajatellen. 

Mikäli tuskastelet sen kanssa, mitä ostaa lahjaksi poikaystävälle, olipa kyse syntymäpäivä-, vuosipäivä- tai joululahjasta, lue tästä artikkelista vinkit lahjan hankintaan. 

Lahjaksi tavara tai vaate

Mikäli haluat ostaa poikaystävällesi jonkin tavaran, vaatteen tai asusteen, kannattaa valita lahja, jolle uskovat olevan paljon käyttöä. Jos poikaystäväsi on ahkera kuntosalilla kävijä, uudet urheiluvaatteet tulevat takuuvarmasti käyttöön. 

Mitä ostaa poikaystävälle lahjaksi -kysymys voi toisinaan ratketa ostamalla jonkin tarpeellisen tavaran, kuten sähköhammasharjan. Se ei ehkä ole luovin lahja, mutta toisinaan tarpeeseen tuleva lahja voi olla kaikkein mieluisin. 

Lahjan ei kuitenkaan tarvitse olla käytännöllinen hankinta, mutta kuitenkin jotakin, mikä poikaystäväsi tulee käyttämään. Mikäli poikaystäväsi on esimerkiksi innokas digitaalisten pelien pelaaja, voi silloin vaikkapa pelikuulokkeet tai uusi tietokone- tai konsolipeli olla hyvä valinta. Tai jos poikaystäväsi on vannoutunut vinyylilevyjen keräilijä, ota selvää, minkä levyn poikaystäväsi haluaisi, ja yllätä hänet antamalla se lahjaksi. 

Hemmottelua tai elämys

Lahjan ei tarvitse aina olla materiaalinen. Poikaystävälle, jolla on jo kaikkea, paras syntymäpäivä lahja voi olla jokin elämys tai jotakin yhteistä tekemistä. Synttäriyllätys miehelle voi olla esimerkiksi yhteinen hemmotteluviikonloppu hotellissa, illallinen kivassa ravintolassa tai vaikkapa yhteinen lasketteluviikonloppu hiihtokeskuksessa. 

Mikäli poikaystävälle musiikki on tärkeää, liput hänen suosikkibändinsä tai -artistinsa konserttiin on varmasti onnistunut lahja. Seikkailusta ja elämyksistä pitävän puolestaan voi yllättää jollain elämyslahjalla, kuten ostamalla lahjakortin tandemlaskuvarjohyppyyn tai kuumailmapallolennolle. 

Mikäli budjetti on tiukka, ei se tarkoita, etteikö silti voisi antaa lahjaksi miehelle ikimuistoista elämystä. Esimerkiksi karting-ajo tai käynti trampoliinipuistossa ovat suhteellisen edullisia lahjoja, joista voivat nauttia myös aikuiset. Vie poikaystäväsi piknikille johonkin kauniiseen paikkaan tai kokkaa synttärisankarille kolmen ruokalajin ateria kotona. 

© gaffera, Getty Images Signature

Klassinen lahjakortti 

Lahjakortti ei kenties ole kaikkein henkilökohtaisin lahja, mutta ostamalla sen poikaystävän lempikauppaan, tulee lahjasta heti persoonallisempi. Lahjakortti on klassinen ja toimiva lahja, ja moni arvostaakin lahjakortin käytännöllisyyttä, ja sitä, että sillä voi ostaa juuri sen tavaran tai vaatteen, jonka itse haluaa. Lahjakortti voi pelastaa tilanteen, kun joulu tai syntymäpäivä lähestyy, eikä kysymys “mitä ostaa lahjaksi poikaystävälle?” ole vielä ratkennut. 

Mikäli poikaystäväsi rakastaa urheilua, joko muutama lippu tai kausikortti hänen suosikkiseuransa otteluihin voi olla mainio lahja. Jos poikaystäväsi on innokas laskettelija tai lumilautailija, on silloin koko kauden hissilippu varmasti mieluinen yllätys. Kulttuurin ystävää ilahduttaa sarjalippu elokuvateatteriin tai ympäri Suomea käyvä museokortti. 

Mitä ostaa poikaystävälle lahjaksi?

Mitä ostaa poikaystävälle lahjaksi, voi olla joko helppo tehtävä tai lähes mahdottomalta tuntuva haaste. Lahjaa hankkiessa kannattaa muistaa, että se on tarkoitettu lahjansaajalle eli poikaystävälle, ja että siitä on iloa tai hyötyä pidemmällä aikavälillä. Myös aineeton lahja voi ilahduttaa pitkään yhteisenä muistona. 

Toisinaan on ihanaa hemmotella kumppania ja ostaa tyyris lahja. Lahjan ei kuitenkaan tarvitse olla kallis ollakseen mieluisa; se, että lahja on valittu harkitusti sekä kumppanin toiveita ja mieltymyksiä ajatellen, merkitsee enemmän kuin lahjan rahallinen arvo.