Lahja 70-vuotiaalle miehelle: ota talteen lahjaideat

Etsitkö lahjaa isälle, isoisälle tai puolisolle? Se saattaa tuntua haastavalta tehtävältä, mutta näillä vinkeillä onnistut varmasti löytämään lahjan, joka on lahjan saajan mieleen. Lahjan rahallinen arvo ei ole tärkeintä, vaan ajatus sen takana. Pienemmälläkin budjetilla voi antaa ikimuistoisen lahjan.

Lahja 70-vuotiaalle syntymäpäivänä tai jouluksi

Lahjojen ostaminen ei rajoitu vain syntymäpäiviin, vaan joulun alla monet painivat joka vuosi saman kysymyksen äärellä, “mitä lahjaksi miehelle?”. Voit hyödyntää tässä artikkelissa listattuja vinkkejä, sillä ne sopivat syntymäpäivälahjojen lisäksi myös jouluun. Lisäksi löydät joululahjavinkit miehille täältä

Elämäyslahjat ovat suosittu lahja miehelle iästä riippumatta. Elämyslahjat ovat erinomainen tilaisuus antaa lahjaksi kokemus, jota lahjan saaja ei itse raaskisi ostaa. 70v lahja miehelle kannattaa aina valita lahjan saajan mielenkiinnon kohteiden perusteella. Elämyslahja ei tarkoita välttämättä adrenaliininhakuista aktiviteettia, vaan elämysten joukosta löytyy myös rauhallisempaa tekemistä, kuten oluenmaistelu tai teemaillallinen. 

Mieti, mitä lahjan saaja harrastaa. Erilaiset varusteet ovat käytännöllinen lahja 70-vuotiaalle miehelle, joka marjastaa. Esimerkiksi laadukkaat kumisaappaat ja ensiluokkainen termari ovat hyödyllisiä tarvikkeita marjastusreissulle, ja mielekäs lahja 70v miehelle, joka viihtyy metsässä. 70 vuotislahja voi olla myös aikaa: lähde marjastajan kaveriksi koko päivän marjareissulle! Aikaa ei voi mitata rahassa eikä tunnearvossa.

Lahjakortti johonkin liikkeeseen tai palveluun on aina toimiva aineeton lahja miehelle. Näin lahjan saaja voi valita jotakin itselleen mieluisaa. Aineettoman lahjan voi antaa, vaikka lahjabudjetti olisi minimaalinen. Itsekirjoitettu syntymäpäiväruno päivänsankarille on mieleenpainuva lahja, joka kertoo, että se on toteutettu ajatuksella. Runo, henkilökohtaiset onnittelut ja itse tehty onnittelukortti on sympaattinen lahja 70v miehelle. Mukaan voi sujauttaa vaikkapa hyvää suklaata tai itse tehdyn leivonnaisen. 

Jos isä tai isoisä on automiehiä, erinomainen lahja on myös autotyökalut. Näppärä työkalusetti on aina tervetullut heille, jotka laittavat mielellään omaa autoaan kuntoon ja vaihtavat autoon uusia osia. 
Myös kiillotus ja vahaus tarvikkeet ovat hyvä lahjaidea heille, jotka hoitavat itse niin auton pesun kuin kuntoonlaittamisen.

Lahja 70-vuotiaalle miehelle: jotakin hyödyllistä, mutta mieltä lämmittävää 

Kannattaa miettiä, mikä lahja 75 vuotiaalle miehelle toisi mahdollisimman paljon iloa, ja jolla on varmasti käyttöä. Lukemisesta pitävä voisi ilahtua joko lehtitilauksesta tai kirjasta. Äänikirjat ovat myös vaihtoehto, kun haussa on lahja 70-vuotiaalle miehelle, ja silloin lahjansaajaa voi avustaa niiden käytössä, mikäli äänikirjat ovat vielä uusi tuttavuus. 

Ruokalahjat ovat nousseet suureen suosioon viime vuosina, ja ne sopivat niin syntymäpäivä- kuin joululahjaksi, ja ovat varteenotettava vaihtoehto myös 70 v lahja miehelle. Herkkukori ilahduttaa varmasti, kunhan se kootaan lahjansaajan mieltymyksiä ajatellen. Saatavilla on lukuisia erilaisia valmiikis koottuja koreja, mutta ruokakorin voi toteuttaa myös kotitekoisilla herkuilla, joka on sekä ilo antaa että saada!Siinä missä kaulakoru on klassinen 70-vuotislahja naiselle, on rannekello klassinen lahja 70-vuotiaalle miehelle. Muita ikisuosikkeja ovat tohvelit, villasukat, kylpytakit ja pyjamat. Ne ovat käytännöllisiä eikä niissä tietenkään ole mitään vikaa, mutta mikäli vastaavat lahjat on annettu jo moneen kertaan, kenties niiden sijaan voi harkita 75 v lahja miehelle esimerkiksi laadukasta merinovillaista kerrastoa tai pipoa talven viimoihin.