Lahja 60 vuotiaalle naiselle: ideoita laidasta laitaan

Kun läheinen täyttää pyöreitä vuosia, halutaan silloin antaa jokin mieleenpainuva ja merkityksellinen lahja. Ennen vanhaan oli tyypillistä antaa lahjaksi 60-vuotispäiviä juhlivalle jokin tavaralahja, kuten käkikello, koru tai taulu. Nykyään sen sijaan pyritään antamaan lahjoja, jotka ovat persoonallisia, ainutlaatuisia ja henkilökohtaisia. Lämpimät onnittelut ja ajatuksella valittu lahja on lahjan rahallista arvoa tärkeämpää.

Tässä artikkelissa käymme läpi lahjaideat, kun hakusessa on lahja 60 vuotiaalle naiselle, olipa kyseessä puoliso, äiti, isoäiti, ystävä tai työkaveri. 

Lahja 60 vuotiaalle naiselle
© baseimage via canva.com

Lahja 60 vuotiaalle naiselle: valitse tavaralahja huolella

60 vuotis syntymäpäivä on juhlan paikka, joka tarjoaa tilaisuuden juhlistaa kokemuksia ja saavutuksia, joita elämässä on kertynyt. Se on myös tilaisuus tuoda läheiset ihmiset yhteen juhlan merkeissä – ja muistaa päivänsankaria lahjalla. 

60-vuotislahja miehelle on usein jokin käytännöllinen tavara, kun taas naisille ostetaan useammin koruja ja astioita. Tosin naisetkin arvostavat hyödyllisiä käyttötavaroita. Ei jokaisella 50v tai 60v naisella ole kaikkea! Esimerkiksi kokkaamisesta pitävä voi arvostaa uutta laitetta, joka tuo ruoanlaittoon uutta luovuutta, mutta on samalla tarpeellinen. Kukaan ei halua turhia kodinkoneita täyttämään kaappeja.

Kun pohdinnassa on 60-vuotislahja ystävälle, hauska idea on koota päivänsankarille 60 vuotiaan naisen selviytymispaketti. Paketti kannattaa tietenkin panna kokoon lahjan saajan persoonaa ja mielenkiinnonkohteita ajatellen. Tosin jos lahjan saajalla on huumorintajua, voi selviytymispaketin toteuttaa pilke silmäkulmassa – mutta hyvällä maulla.

Jos sankari arvostaa laatua ja ylellisyyttä, voi silloin selvitymispaketista tehdä luxus lahja naiselle. Selviytymispakkaus voikin olla ennemmin hemmottelupakkaus ja sisältää vaikkapa laadukkaita ihonhoitotuotteita, kalliimpia suklaakonvehteja ja korkealaatuisen aamutakin. 


Kun hakusessa on 60-vuotislahja työkaverille, jonka makua ja kiinnostuksen kohteita ei tunne kovin hyvin, on silloin varmin vaihtoehto hankkia lahjakortti naiselle johinkin liikkeeseen tai hemmotteluhoitoon. Moni ei sijoita itsensä hemmotteluun kovinkaan usein, joten lahjakortti kauneushoitolaan, hierojalle, kampaajalle tai kylpylään on usein pidetty lahja 60v naiselle. Mikä parasta, saa kortin tilattua helposti virtuaalisesti, kun hankinnassa on lahjakortti naiselle netistä.

Lahjaksi aikaa ja elämyksiä

Jos lahjan saaja sanoo, että ei tarvitse mitään lahjaksi, ei se kuitenkaan tarkoita, että lahja tulisi jättää kokonaan antamatta. Tällöin tavaralahjan sijaan voi harkita, olisiko joku elämys sopiva 60 v lahja naiselle.

Monelle yksi parhaista lahjoista on yhteinen aika läheisten ihmisten kanssa. Lahja 60 vuotiaalle naiselle voikin olla jotain yhteistä tekemistä. Näin lahjan voi toteuttaa niin pienellä kuin suuremmalla budjetilla. Päivänsankarin voi tarjoutua viemään ravintolaan tai kokata monen ruokalajin illallisen itse, tai yhdessä voi toteuttaa vaikkapa retken lähikaupunkiin tai kalliimmalla otteella kaupunkiloman jossakin Euroopan metropolissa. Kulttuurin ystävä puolestaan voisi nauttia lipuista ja seurasta teatteriin tai elokuviin. 

Jos kyseessä on kokemuksista nauttiva nainen, tällöin elämyslahja on erinomainen valinta 65 v lahja naiselle. Elämyslahjaksi voi valita jotakin rentouttavaa tai adrenaliinia nostattavaa – riippuen lahjan saajan persoonasta ja mielenkiinnon kohteista. Elämyksestä käy myös vaikkapa keramiikkakurssi tai kahvinmaistelu kahvipaahtimossa. 

Lahja 60 vuotiaalle naiselle voi olla myös yllätysjuhla, joka tuo päivänsankarille rakkaat ihmiset yhteen. Tosin on hyvä pitää mielessä, että kaikki eivät pidä yllätysjuhlista, joten on tärkeää tuntea lahjan saaja erityisen hyvin, jotta juhlat ovat ihana yllätys eikä ikävä kokemus. 

Valitse persoonallinen lahja

Kun mietinnässä on 60 v lahja naiselle, voi tuntua siltä, ettei ole mitään, mitä lahjan saaja ei voisi itse hankkia. Vaikka näin olisikin, hyvin valitulla lahjalla viestitään välittämistä, ja lahjalla halutaan ilahduttaa. Kannattaa myös pitää mielessä, mikä oli kyseiselle henkilölle annettu 50 vuotislahja, jotta vahingossa ei tule annettua samaa tai hyvin samankaltaista lahjaa uudelleen. 

Syntymäpäivä onnittelut voivat olla myös lahja itsessään. Lahja 60v naiselle voi olla esimerkiksi huolella koottu valokuvakirja, johon on kerätty niin elämän kohokohtia ja pieniä ilon hetkiä vuosien varsilta. Syntymäpäiväruno löytyy sekunneissa netistä, mutta päivänsankarin mieltä lämmittää huomattavasti enemmän itse kirjoitettu runo. Itse kirjoitettu onnitteluruno kääntyy myös laulun muotoon, jos lahjan antajalla on musikaalisia taitoja.

Vaikka lahja 65 vuotiaalle naiselle olisi jotain tavanomaista, voi siitä silti tehdä persoonallisen pienellä vaivalla. Esimerkiksi kahvikuppi saa uuden merkityksen, kun sen tilaa kustomoituna merkityksellisellä valokuvalla. Vaikka kaulakoruja pidetään tavanomaisena lahjana, voi koruun tuoda ripauksen personnalisuutta teettämällä siihen kaiverruksen, joka viestii arvostusta ja rakkautta. Jos lahja 60-vuotiaalle naiselle tulee mummolle, lahjaksi voisi sopia vaikka lastenlasten valokuvista tehty vuosikalenteri.