Vauvan lahja

Onko perheeseen, ystävälle tai lähipiiriin syntymässä vauva, ja haluaisit muistaa vauvaa ja vanhempia lahjalla? Kenties olet tuleva täti, setä, kummi tai isovanhempi, ja tähtäimessäsi on löytää ihana lahja pienokaiselle tai vanhemmille. Olipa hakusessa ristiäis- tai baby shower -lahja, tai muuten vain suloinen paketti vastasyntyneelle, löydät tästä artikkelista vinkkejä ja ideoita lahjan hankintaan.


Vauvalahja baby showereille tai ristiäisiin

Yhdysvalloissa suositut baby showerit eli vauvakutsut ovat yleistyneet Suomessa viime vuosina. Vauvakutsujen tarkoituksena on hemmotella tulevaa äitiä ja tavata ystäviä ja sukulaisia ennen vauvan syntymää. Kutsut järjestävät yleensä tulevan äidin ystävät, ja tyypillisesti kutsuilla syödään yhdessä herkkuja ja naposteltavia sekä vietetään aikaa erilaisten ohjelmanumeroiden ja aktiviteettien parissa. 

Vauvan lahja

Lisäksi vauvakutsuilla on tapana antaa vauvalahjoja niin vauvalle kuin tuleville vanhemmillekin. Näin vanhemmat voivat saada ihania vauvalahjoja jo ennen vauvan syntymää, mikä tietenkin helpottaa valmistautumista vauva-arkeen. Kun kyseessä on baby shower -lahja, kannattaa ottaa selvää, mitä tuleva äiti on vauvalle jo hankkinut ja saanut lahjaksi. Ennen lahjan hankintaa on hyvä myös sopia muiden vauvakutsuille tulevien kanssa, mitä kukin ostaa lahjaksi. Esimerkiksi leluja ja juuri vastasyntyneelle sopivan kokoisia vaatteita kertyy usein helposti liikaa, ja niiden sijaan monet vanhemmat toivovat käytännöllisiä lahjoja. 

Voit ostaa jotakin tarpeellista tai vaihtoehtoisesti hankkia hieman luksusta vauva-arjen keskelle. Suosittuja baby shower -lahjoja ovat muun muassa vauvan liinavaatteet, lelut sekä vauvan hoitoon liittyvät tuotteet ja vaatteet, kuten suloinen vauvan myssy tai paita. Muun muassa PikkuVanilja-nettikaupasta löytyy runsas valikoima ihania lahjoja vauvalle. Ne ovat etenkin niiden vanhempien mieleen, jotka pitävät vaaleista ja neutraaleista sävyistä. Muita pidettyjä vauvan lahja vaihtoehtoja ovat lahjakortit sekä hemmottelulahjat tulevalle äidille.

Vaikka baby showereissa huomio keskittyy yleensä tulevaan äitiin ja vauvaan, järjestetään nykyään myös vauvakutsuja tulevalle isälle. Vaihtoehtona on tietenkin varpajaiset, jotka järjestetään yleensä vasta vauvan syntymän jälkeen, jolloin tuore isä juhlistaa kavereidensa kanssa pienokaisen syntymää. Varpajaisissa annetaan usein lahja vauvan isälle.

Vauvalle on tapana antaa myös ristiäislahja, tai nykyään myös vaihtoehtoisesti nimiäislahja. Tyypillisiä ristiäis- ja nimiäislahjoja ovat muun muassa kastehelminauha, kummilusikat kaiverruksella, riipukset ja valokuvakehykset. Myös erilaiset lelut, unirievut, astiat ja leikkimatot ovat suositut lahjat vauvalle. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löytyy runsaasti vaihtoehtoja ristiäislahjan hankintaan. 

Vauvan lahja helposti netistä

Monelle tuottaa vaikeuksia keksiä lahjoja aikuisille, mutta kun kyseessä on vauvan lahja, ongelmana on pikemmin runsas tarjonta! Nykyään vauvan lahja on helppo hankkia netistä, jos kotikaupungista ei löydy monia vaihtoehtoja, mikä olisi kiva lahja vauvalle. Tarjolla on monipuolisia verkkokauppoja, kuten Hobbyhall.fi-verkkokauppa, josta löytyy sekä vauvan lelut että laadukkaita tarvikkeita vauvan hoitoon. Lisäksi netissä on lukuisia sekä vauvojen että lasten tarvikkeisiin ja vaatteisiin erikoistuneita nettikauppoja, joista voi tilata lahjan kauniisti paketoituna suoraan lahjansaajalle. Myös lahjakortti verkkokauppaan on toimiva lahjaidea, sillä sen turvin vanhemmat voivat ostaa juuri haluamansa tuotteen. 

Jos vanhemmilla on tarvetta jonkin isomman ja kalliimman lahjan, kuten lastenvaunujen tai pinnasängyn, hankintaan, voi silloin lahjan tai lahjakortin ostaa yhdessä muiden perheenjäsenten tai ystäväporukan kanssa. Myös esimerkiksi turvaistuin, itkuhälytin ja kantoreput ovat usein toivottuja lahjoja. Ne kannattaa kuitenkin hankkia vain, jos tarkka mallli on tiedossa. Näin ollen hyvä valinta on lahjakortti lastentarvikkeita myyvään kivijalkakauppaan tai nettikauppaan, kuten Hobbyhall.fi-verkkokauppaan, jossa on saatavilla laaja valikoima vauvan tarvikkeita. 

Esimerkiksi vaipat, harsohuivit, pyyhkeet, peitot ja lahjakortit lastentarvikeliikkeisiin ovat käytännöllisiä lahjoja, jotka usein ilahduttavat vanhempia, vaikka ne ovatkin ensisijaisesti suunnattu vauvalle. Entäpä lahja vauvan saaneelle? Tuoreita vanhempia voi myös muistaa aikuisille suunnatulla lahjalla, kuten lahjakortilla äänikirjapalveluun, josta saa kätevästi viihdettä vaunulenkeille ja imetyshetkiin. Myös valmiit annokset kotiruokaa tai lahjakortti ruokakauppaan, josta voi järjestää kotiinkuljetuksen, ovat mieluinen, arkea helpottava lahja vauvan vanhemmille. 
Suomessa raskaana olevat äidit ja adoptioäidit saavat ilmaisen äitiyspakkauksen, joka sisältää vauvan vaatteita ja hoitotarvikkeita. Mutta tiesitkö, että saatavilla on myös ilmaisia vauvalahjoja? Niistä voi vinkata uusille vanhemmille! Esimerkiksi BabyBox-pakkauksen voi tilata netistä, ja se sisältää muun muassa vaippoja ja tuttipullon. Ilmaisen, erilaisia tuotteita täynnä olevan Libero-laukun voi puolestaan tilata verkosta liittymällä Liberokerhoon.