Lahja 70 vuotiaalle naiselle: ideoita ja vinkkejä

Lahjan valinta riippuu tietysti siitä, mikä juhla tai merkkipäivä on käsillä. Jos kyseessä on 70-vuotispäivä, on se silloin merkittävämpi juhlapäivä kuin vaikkapa nimipäivä tai joulu, ja onnittelut kaipaavat kylkeen jonkin henkilökohtaisesti valitun lahjan.

Kun mietinnässä on lahja 70 vuotiaalle naiselle, lahjaa valitessa kannattaa miettiä sekä lahjan saajan persoonallisuutta että mitä harrastuksia, mielenkiinnon kohteita ja toiveita hänellä on. Lahjaa ei koskan tulisi valita sen perusteella, mistä itse pitää, vaan mistä lahjansaajan uskoo pitävän. Se, mitä itselle valitsisi 30 vuotis lahjaksi, tuskin osuu kohdalle, kun tähtäimessä on 70 v lahja naiselle.

Onnistunut lahja 70 naiselle on valittu ajatuksella ja tekee lahjan saajan onnelliseksi. Onnellisuus ei kuitenkaan synny lahjasta itsestään, vaan kokemuksesta, joka lahjan saamiseen liittyy.

Lahja 70 vuotiaalle naiselle: ideoita ja vinkkejä
© Michiko Tierney, Getty Images via canva.com

Lahja 70v naiselle: elämys, joka ei unohdu

Lahjan keksiminen läheiselle ei aina ole helppoa, ja lahjaideoita löytyy loputtomiin. Suosittu lahja 70v naiselle on jokin elämys tai palvelu. 

Elämyslahjat ovat pidetty syntymäpäivälahja, niin lahjan antajan kuin lahjan saajan näkökulmasta. Elämyslahjat ovat erinomainen tapa osoittaa välittämistä ja rakkautta lahjan saajaa kohtaan. Elämyslahja 70-vuotiaalle naiselle voi olla budjetista riippuen tyyris tai hyvinkin edullinen. 

Moni arvostaa yhteistä aikaa läheisten kanssa, ja elämyslahja sopii siihen täydellisesti. Elämyksestä käy esimerkiksi illallinen tai päiväretki yhdessä. Pidettyjä aineettomia elämyslahjoja ovat muun muassa teatteri-, konsertti- ja elokuvaliput sekä lahjakortit hemmotteluhoitoihin tai kylpylään. Keskeistä on se, että 75 v lahja naiselle sisältää lahjan antajan seuran!

Lahja naiselle, jolla on jo kaikkea eivätkä elämyslahjatkaan kolahda? Lahja 70-vuotiaalle naiselle voi olla myös jokin palvelu. Siivouspalvelu tai paketti treenikertoja personal trainerin kanssa voi olla lahja, jota saaja arvostaa paljon enemmän kuin nurkkiin kertyvää tavaraa. Palvelut ovat usein asioita, joihin ihmiset eivät raaski sijoittaa, mutta nauttivat, kun saavat niitä lahjaksi.

Mikäli läheinen ei halua järjestää juhlia tai et pääse osallistumaan juhliin, onneksi 70v lahja naiselle on mahdollista lähettää postissa. Nykyään korttien ja kirjeiden lähettäminen postitse ei enää ole kovin yleistä, joten moni ilahtuu postiluukusta kolahtavasta yllätyspakettista. Aineettoman lahjan ostaminen käy helposti netissä, ja lahjakorti kulkee sujuvasti postitse tai sähköisesti. Tällöin lahjan voi nostaa vielä seuraavalle tasolle laittamalla mukaan ajatuksella valittu kortti ja itse kirjoitettu onnitteluruno. 

Henkilökohtaiset onnittelut lämmittävät

Yksi paras lahja 70 vuotiaalle naiselle on personoitu syntymäpäiväruno, itsetehty laulu tai kirjoitus. Valokuva-albumi, jossa on kuvia koko päivänsankarin elämäntaipaleelta tai kirja, joka sisältää elämäntarinan kertovia runoja, ovat lahjoja, joiden arvoa ei voi koskaan mitata rahassa. Edellä mainitut lahjat tuovat saajalleen mukanaan muiston, joka säilyy koko loppuelämän.  

Nykyään yhteinen laatuaika rakkaiden kanssa on usein kortilla, kun työkiireet ja muut vastuut painavat päälle. Toivottu lahja 75 vuotiaalle naiselle onkin mahdollisuus viettää aikaa rakkaiden kanssa. Ravintolaillallisen sijaan maittavan aterian voi kokata päivänsankarin kotona tai tehdä yhdessä jonkin reissun, jolloin laatuaikaa tulee vietettyä jonkin kivan tekemisen parissa.

Ajatuksella valittu lahja 70v naiselle

Kun mittarissa on 70-vuotta, on se merkittävä juhla, ja läheiset haluavat muistaa päivänsankaria mieleenpainuvalla lahjalla, joka on myös merkityksellinen. Materiaaliset lahjat ovat tietenkin myös paikallaan, kunhan ne valitaan lahjan saajan maun ja toiveiden mukaan. Kukaan ei halua lahjoja, jotka päätyvät kaapin hyllylle pölyttymään. 

Huolella valittu ajaton kaulakoru on klassinen lahja 70 vuotiaalle naiselle. Myös korva- ja rannekorut ovat hyviä vaihtoehtoja niille, jotka eivät käytä kaulakoruja, mutta pitävät muista koruista. Korulahjojen tulisi olla laadukkaita ja merkityksellisiä eikä kiiressä ostettua tusinatavaraa, sillä myös materiaalisten lahjojen kohdalla lahjan saaja aistii, onko lahja 70 naiselle valittu ajatuksella vai ei. 

Lahjakortteja ei pidetä kaikkein kekseliäimpinä lahjoina, mutta ne ovat usein hyvä ratkaisu myös silloin, kun etsinnässä on lahja 70 vuotiaalle naiselle. Lahjan saajatkin yleisesti ottaen pitävät lahjakorteista, kunhan ne on valittu sellaiseen kauppaan tai palveluun, josta voi hankkia jotakin itselle mieluisaa. Näin ollen lahjakorttikin voi olla huolellisesti valittu, persoonallinen lahja. Lahjakorttia voi tuunata lisäämällä mukaan kauniin kukkakimpun ja syntymäpäivä onnittelut sisältävän kortin.