Lahja 80 vuotiaalle naiselle

Mikä olisi osuva lahja 80-vuotiaalle naiselle? Kun kyseessä on rakas läheinen, ei silloin pelkät syntymäpäiväonnittelut riitä. Lahjan tulisi olla persoonallinen, kekseliäs ja mieltä lämmittävä. Onhan 80 vuotis syntymäpäivä virstanpylväs, jota juhlia!

Mikäli lahjaideat ovat kateissa, ei huolta! Lue vinkit, mitä hankkia 80 v lahja naiselle, olipa kyseessä äiti, isoäiti, anoppi tai joku muu läheinen. 

Mitä lahjaksi 80-vuotiaalle naiselle, jolla on jo kaikkea?

Kun kyseessä on syntymäpäivälahja tai joululahja isovanhemmille, haluaa sitä viestiä, että mummo ja pappa ovat tärkeitä. Moni isovanhemmista väittää kuitenkin kiven kovaan, ettei tarvitse mitään. Onkin aivan yhtä haastavaa löytää lahja miehelle jolla on jo kaikkea, kuin lahja 80 naiselle, jolla on jo kaikkea. 

Miten keksiä joululahjaideat isovanhemmille, kun heillä on muka kaikkea ja perinteiset aamutossut, konvehdit sekä muumimukit on jo annettu? Toisinaan käytännöllinen esine voi olla mitä parhain lahja – jos se tulee oikeasti tarpeeseen. Kenties robotti-imuri voisi olla oiva apu siivoamiseen tai kirkasvalolamppu tuomaan valoa pimeisiin talviaamuihin. 

Jos isovanhemmat ovat kovia lukemaan, on kirjalahja onnistunut valinta, sillä se tule varmasti luettua, kunhan sen valitsee lahjansaajaa ajatellen. Tai jos isovanhemmilla on käytössä älypuhelin tai tabletti, voi äänikirjan ladata laitteelle ja kuunnella ilmaisella sovelluksella. Mikä parasta, lapsenlapsi voi laittaa äänikirjan kuunteluvalmiiksi! Jos käy niin, että isovanhempien syntymäpäiville ei pääse osallistumaan, onneksi on mahdollista lähettää lahja postissa. 

Kukapa ei kaipaisi lahjaideoita, kun mietinnässä on lahja isoäidille. Lahjakortti naiselle on suosittu lahja merkkipäivänä, kun lahjansaajalla on jo kaikenlaista tavaraa kaapit täynnä. Lahjakortti onkin käypäinen lahja 80 vuotiaalle naiselle, kun kyseessä on isoäiti. Lahjakortin voi ostaa vaikkapa päivänsankarin lempikauppaan tai hemmotteluhoitoon, kuten jalka- tai käsihoitoon. 

Yksi toivotuin 80v lahja naiselle on yhteinen laatuaika rakkaiden ihmisten seurassa. Mikäli isovanhemman kunto vielä sallii, voi päivänsankarin viedä vaikkapa lounaalle, kahvilaan kakkukahville, elokuviin tai konserttiin. Jos taas ei, ruoat ja kakun voi tilata kotiin ja viettää aikaa rennosti yhdessä.

Löydä persoonallinen lahjaidea

Onnistunut lahja 80 vuotiaalle naiselle on valittu ajatuksella, lahjansaajan persoonallisuutta ja mielenkiinnonkohteita ajatellen. 

Yksi pidetty, ja helposti personoitava lahja 80v naiselle on valokuvakirja, Kuvakirjaan voi koota tärkeät tapahtumat ja muistot vuosien varrelta. Valokuvien tueksi voi laittaa mukaan tarinoita, pieniä huomautuksia tai vaikka runoja. Sekään ei haittaa, että vanhemmat valokuvat ovat paperisia; ne voi digitalisoida helposti. Ajatuksella koottu valokuvakirja on merkityksellinen 85 v lahja naiselle, ja kertoo, että lahjansaaja on tärkeä. 

Ikimuistoinen aineeton lahja 80-vuotiaalle naiselle on järjestää pienimuotinen privaatti konsertti. Kenties lähipiirissä on joku taitava laulaja ja instrumentin soittaja, tai vaihtoehtoisesti yksityisesityksen voi tilata myös ammattimuusikolta. Lauluiksi kannattaa tietenkin valita lahjan saajan suosikkeja! 

Merkityksellinen lahja 85 vuotiaalle naiselle on myös itsekirjoitettu syntymäpäiväruno. Toki päivänsankaria voi muistaa myös valmiilla runolla, mutta itse kirjoitettu runo on tottakai paljon persoonallisempi. Siitä voi oman mielen mukaan tehdä hauskan tai tunteikkaan.

Mikäli lahjaksi haluaa antaa jotakin konkreettista, yksi vaihtoehto lahja 80v naiselle voisi olla helppokäyttöinen tabletti muutaman sovelluksen kera. Tablettiin voi ladata sovelluksena esimerkiksi Ylen uutissivut ja jonkun pelin sekä sovelluksen, jonka avulla pitää yhteyttä läheisiin. Mikäli tabletti ja sovellukset ovat vielä uusia tuttavuuksia, kannattaa silloin lahjaan sisällyttää opastustunti!