Parhaimmat joululahjat lapsille

Joulu on ihanaa aikaa – se on aikaa, jolloin voimme viettää runsaasti aikaa omien läheistemme kanssa ja antaa toisillemme aikaa ja huomiota. Lahjat ovat kuitenkin tärkeitä myös lapsiperheissä. Mitkä ovatkaan parhaita joululahjoja lapsille, jotka ovat samaan aikaan myös hauskoja ja hyödyllisiä? Jaamme kanssasi ideoita mielestämme parhaista joululahjoista lapsille. 

Lasten joululahjojen tulisi olla sekä hauskoja että opettavaisia

Lasten joululahjat on hyvä valita lapsen iän, kiinnostuksen kohteiden ja toiveiden mukaan. Kaikki tämä on otettava huomioon valitessasi joululahjaa lapselle. Tutustu joululahjasuosituksiimme koskien eri-ikäisiä lapsia!

Suosittuja joululahjoja alle 1-vuotiaille lapsille

Kun sinulla on kotona vauva, on tämä yksi jännittävimmistä ajoista. Pieni lapsesi on vasta oppimassa tutkimaan ja havainnoimaan maailmaa. Joululahjat alle vuoden ikäisille tai lähes sen ikäisille, voivat liittyä heidän erilaisten taitojensa kehittämiseen.

Soveltuvia tähän ovat esimerkiksi pehmeät lastenkirjat, joilla on mahdollista harjoitella tarttumista ja koskettamista. Vauvakirjojen tapaan, pehmeät pallot, purulelut ja vastaavat ovat myös erinomaisia lahjoja. 

Jos lapsesi alkaa jo hiljalleen harjoittelemaan seisomaan nousemista, on hänelle ihanteellinen lahja vauvoille tarkoitettu kaide, jolla hänet voidaan vetää ylös. Vauvan kaide on käytännöllinen joululahja lapselle, joka harjoittelee seisomaan nousemista. 

Lähes vuoden ikäisenä, tai aavistuksen sitä vanhempana, rakastaa lapsi kiipeilyä. Nyt on jo oikea aika pohtia kiipeilykolmioiden, kuten Pikler-kolmion, hankkimista. 

Edellä mainitut lasten joululahjat ovat paitsi taitoja kehittäviä mutta samalla myös erittäin hauskoja! Löydä siis suosikkilahjasi!

Joululahjat alle 3-vuotiaille lapsille 

Varmasti olet kuullut kolmipyöräisistä tasapainopyöristä. Tiesithän, että on tarjolla myös tasapainopyörä, joka on suunniteltu lumisten rinteiden alas ajamiseen tai kelkkailuun tasaisella maalla. Tällainen ajoneuvo on ihanteellinen lapsellesi. 

Onko lapsellesi mieluista leikkiä palapelien kanssa? Harkitse lasten pulmasarjan tai vaikkapa magneettisen palapelin ostamista. Jos hän kuitenkin rakastaa liikkumista, pohdi, olisiko kotitasapainorata tai lasten ulkorata jotain, mikä häntä kiinnostaisi.

Suosittuja joululahjoja 4-5-vuotiaille lapsille 

Mitkä ovat suosittuja joululahjoja lapsille, jotka ovat tarpeeksi suuria ja aktiivisia? 4-5-vuotiaat ovat jo siinä iässä, että he voivat itse pyytää erityisiä lahjatoiveita.

Leikkikeittiöt ovat eräs vaihtoehto tämän ikäisille lapsille lahjaideaksi. Leikkikeittiöt ovat ihanteellisia joululahjoja lapsille, jotka rakastavat osallistua ruoanlaittoon. Ne ovat loistavia aidon ruoan valmistukseen, mutta myös leikkimiseen.

Tässä iässä olevien lasten joululahjoina voivat toimia myös erilaiset urheiluvälineet tai aktiiviset pelit. Jos lapsi pistää jalkapallosta, hanki hänelle uusi pallo. Jos olet taas pannut merkille, että lapsesi intohimona saattaisi olla sen sijaan koripallo, etsi pelaamiselle sopiva huone tai ulkotila, johon korin voisi asettaa.