Lahjat lapsille – kaiken ikäisille ja kaikkiin tilaisuuksiin

Vaikkakin tiedostetaan monesti lahjoihin suhtauduttavan kriittisesti, ei tämä kuitenkaan tarkoita sitä, että satunnaisesti valitut lahjat olisivat sopivia lapsille. Loppujen lopuksi haluat vastaanottajan todella sävähtävän eikä vain teeskentelevän hymyilevänsä. 

Jotain hyvää ja käytännöllistä 

Käytännölliset lahjat lapsille ovat aina suosittu lähestymistapa. Tämä on kuin kaksi kärpästä yhdellä iskulla – lapsi saa lahjan ja toisaalta voit olla varma, että se ei jää tyhjän pantiksi. Monet suositut lahjat lapsille ovat myös käytännöllisiä. Ennen kaikkea kyse on vain tasapainon löytämisestä, eikä se ole suinkaan niin vaikeaa kuin luulisi. 

Pohtiessasi mitä antaisi päiväkodin päätyttyä, voit heti ottaa seuraavan askeleen eli kouluun menemisen. Useimmat päiväkodin päättäjät unohtavat tulevan koulun alkamisen! Koulun aloittaville lapsille sopivia lahjoja ovat koululaukku, reppu tai penaali. Käytännöllinen lahja lapselle on erityisempi kuin lapsen nimen tai kuvan painaminen. Näistä lahjoista on myös hyviksi syntymäpäivälahjoiksi lapsille.

Hobby Hall – Pulkat, liukurit ja kelkat:

Raha on helppo valinta 

Lasten lahjat valitaan usein sillä periaatteella, että ne eivät päädy keräämään pölyä hyllylle. Siksi yhä useammin tulee vastaan pyyntö, että lasten lahja mahtuisi kirjekuoreen, tai pyydetään siirtämään lahja suoraan lasten pankkitilille. Selvästikään et tarvitse toista junaa keräämään pölyä hyllylle, mutta pelkkä rahan antaminen lahjaksi ei ole monelle se oikea valinta. 

Jos sitä on erikseen pyydetty, ei kuitenkaan ole oikein antaa lapselle sellaista lahjaa, jota ei mielellään oteta vastaan. Joskus lapsi kerää erityistä moniin kalliimpiin tai suurempiin esineisiin. Hyviä syntymäpäivälahjoja lapsille ilman suoraa rahan antamista voivat olla myös erilaiset lahjakortit tai lahjoitukset lapsen valitsemaan hyväntekeväisyysjärjestöön.

Rahan antamisen sijaan syntymäpäivälahja itsessään voi antaa keinot rahan keräämiseen. Vaikka verkkopankin käyttö on helpompaa, pienemmille lapsille on selkeämpää kerätä oikeaa rahaa. Klassinen säästöpossu on siis hyvä lahja lapsille. Tai, miksi ei lahjoittaisi lapselle useita erilaisia säästökasoja, jotta lapsi voisi itse valita mihin näistä mieluiten säästäisi. 

Ikätason mukaiset lahjat lapsille 

Etenkin nuoremmille lapsille lahjan valinta voi olla haastavaa, sillä lapsi ei itse osaa sanoa, mikä häntä kiinnostaisi. Itse asiassa lapsen iän pohtiminen voi olla suurimmaksi avuksi mielenkiintoista lahjaa etsiessä, olipa kyseessä sitten joulu- tai syntymäpäivälahjat. 

Vauvoille, alle vuoden ikäisille on syytä ottaa huomioon lapsen kehitys lahjaa valittaessa. He rakastavat koskea ja tutkia asioita ja tekevät usein niin laittamalla asioita suuhunsa! Tämä tarkoittaa, että lahjan tulee olla sekä kestävä että turvallinen vauvalle. Vuoden ikäistä lasta kiinnostaa kuitenkin enemmän, mihin lahja on kääritty! Eri-ikäisten lahjat voidaan kategorisoida erikseen verkkokaupoissa. 

2-vuotiaat lapset alkavat innostumaan leikeistä, jotka jäljittelevät jokapäiväistä elämää. Tämä tarkoittaa sitä, että parhaat lahjat lapsille ovat arkiesineitä, mutta lapsille oikeassa koossa. Tästä vuosi eteenpäin ja lahjan saaja on iloinen, jos hän voi harjoitella lahjan kanssa tulevaisuutta varten tarvittavia taitoja.

Nelivuotiaana siirtyvät lapset ikään, jossa oman mielikuvituksen tuotokset sekä fantasiapelit alkavat kiinnostamaan yhä enemmän. Lahjoilla lapsille, jotka tukevat tätä, pääsee varmasti pitkälle. Viiden vanhana on lapsi oivallisessa iässä lautapeleihin tutustumiseen! Koska tässä iässä lapsi alkaa pitämään myös ryhmätekemisistä, ovat erilaiset lautapelit parhaita. 

Kuten huomata voi, ei ole ollenkaan mahdotonta löytää lapsille lahjoja, jos on vain ohjeita ja lahjaideoita, joista ammentaa. Onnistuneet lahjat lapsille ilahduttavat sekä sinua että lasta!