Parhaat lahjaideat miehelle

Kuulutko siihen joukkoon, joka ostaa syntymäpäivä- ja joululahjat hyvissä ajoin? Vai kenties siihen porukkaan, joka etsii lahjoja viime tipassa pää kolmantena jalkana? Kumpi tahansa on oma strategiasi, tästä artikkelista löydät vinkit ja lahjaideat miehelle, olipa hakusessa syntymäpäivälahja, ystävänpäivälahja tai joululahja. 

Joululahja miehelle

Parhaat lahjaideat miehelle löytyvät, kun tunnet lahjan saajan ja tiedät, mistä hän pitää. Mutta mitä ostaa lahjaksi miehelle, jolla on jo kaikkea? Tätä kysymystä pohtivat monet. Lahjan ei kuitenkaan tarvitse välttämättä olla tavara, mikä antaa lisää vaihtoehtoja. Jokin aineeton lahja miehelle sopii mainiosti myös joululahjaksi. Esimerkiksi lahjakortti ravintolaan, teatteriin, elokuviin tai keikalle on mieluisa joulahja niille, jotka eivät halua lisää tavaraa. Myös elämyslahjat antavat monia vaihtoehtoja aina kuumailmapallolennosta lasinpuhalluskurssiin. Aineeton lahja voi olla myös lahjoitus miehen nimissä hyväntekeväisyysjärjestölle tai vaikkapa eläinten- tai luonnonsuojeluun. 

Lahja isälle voi olla myös itse tehty. Esimerkiksi villasukat tai itse neulottu villapaita ovat klassinen joululahja isälle. Tai miten olisi tunnearvoltaan mittaamattoman valokuva-albumin kokoaminen vuosien varrelta kerätyistä valokuvista? Moni isä on varmasti tyytyväinen myös yhdessä vietettyyn aikaan. Esimerkiksi elokuvaliput ja lupaus lähteä leffaan seuraksi on toimiva lahja isälle, joka ei kaipaa tavaraa, vaan ennemmin yhteistä aikaa. 


Joululahja urheilevalle miehelle tarjoaa monia mahdollisuuksia lahjan ostamiseen. Sporttiset joululahjaideat on helpompi toteuttaa, kun tietää, mitkä urheilulajit ovat miehen suosiossa. Selvitä myös, mitkä urheiluvaate- tai varustemerkit ovat miehen suosiossa, ja osta joko jotakin näiden merkkien tuotteita, joita mies on vinkannut tarvitsevansa, tai vaihtoehtoisesti lahjakortti miehelle johonkin liikkeeseen, joka myy kyseisten merkkien tuotteita. 

Suosittuja lahjoja sporttiselle miehelle ovat pipot, hanskat ja urheiluun liittyvä elektroniikka, kuten urheilukello tai älysormus, joka mittaa muun muassa unta, palautumista ja sydämen terveyttä. Yksi viimeisimmistä ulkoilun trendeistä on ollut SUP-lautailu, ja oma SUP-lauta voisi olla onnistunut lahja etenkin luonnossa liikkuvalle ja veden äärellä viihtyvälle miehelle. Penkkiurheilija puolestaan voisi ilahtua urheilukanavapaketista tai kausikortista oman suosikkijoukkueen peleihin.

Lahjaideat miehelle: ota ikä huomioon

Lahjan valinnassa kannattaa toki ottaa myös huomioon lahjan saajan ikä. Lahjaideat nuorelle miehelle on varmasti aivan eri kuin lahjaideat 60-vuotiaalle miehelle. Tietty ikä ei tietenkään tarkoita, että lahjaksi käyvät vain tietyt asiat, mutta luonnollisesti kiinnostuksen kohteet ovat pitkälti erilaiset parikymppisten ja kuusikymppisten keskuudessa. 

Parhaat lahjaideat miehelle 20v tänä vuonna kattaa muun muassa langattomat kaiuttimet ja minikokoiset boomboxit, pelikonsolit, action-kamerat ja pelaamiseen liittyvät tuotteet. Yksi suosituista lahjoista on minikotiteatteriksi suunnitellut kannettavat projektorit, jotka ovat yhteensopivia monien muiden laitteiden kanssa ja tarjoavat all in one -viihderatkaisun. Edellämainitut ovat myös passelit lahjaideat 30v miehelle. 

Lahjaideat 50 vuotiaalle miehelle sen sijaan sisältää muun muassa sekä arkeen luksusta tuovia laitteita että tyylikkäitä henkilökohtaisia lahjoja. Laadukkaat vaatteet, kuten klassinen neule, on onnistunut lahja, kunhan lahjan saajan tyyli ja maku on tiedossa. Myös miesten hajuvedet, tyylikäs nahkalompakko ja -hanskat ovat klassisia lahjoja. 

Lahjaideat miehelle 50 v, joka on kiireinen, sisältää erilaisia arkea helpottavia ratkaisuja. Lahjakortti ruoankuljetuspalveluun sopii sekä toimistotyöläiselle että kotona työskentelevälle. Ravintolalounas kotiin kuljetettuna piristää stressaavaakin työpäivää. Robotti-imuri tuo puolestaan helpotusta kotitöihin, kun yhden arkiaskareen voi siirtää robotin tehtäväksi.

Nykyään lahjojen ostaminen käy helposti netissä, ja tarvittaessa lahjan voi tilata vaikkapa miehen kotiin, jos sitä ei pääse itse toimittamaan. Tosin on hyvä muistaa, että mikäli kyseessä on joululahja, ennen joulua nettikauppojen toimitusajat voivat olla tavallista pidempiä. Lahja on hyvä tilata ajoissa, jotta voit varmistaa, että ehtii mies saada lahja kotiin jouluksi.

Miehelle lahjaideat elektroniikkaosastolta

Vuodesta toiseen partakone on yksi suosituin lahja miehelle. Sitä ei kannata kuitenkaan hankkia, jos mieheltä jo kyseinen laite löytyy. Onneksi tekniset lahjat tarjoavat runsaasti muita vaihtoehtoja, olipa hakusessa lahja 40-vuotiaalle miehelle tai 50-vuotis lahjaideat miehelle. 

Erilaiset tuotteet älykotiin yleistyvät vauhdilla. Mikäli miehen kotoa ei vielä löydy älykodin tuotteita, kuten ääniohjattavia tuotteita, ovat ne etenkin teknologiasta kiinnostuneiden miesten mieleen. Älykäs kahvinketin on puolestaan pimeiden talviaamujen ja kiireisten arkipäivien pelastaja. Nämä ovat käypäiset lahjaideat miehelle 50v, jolle lahjan keksiminen tuntuu haastavalta.

Kannettava laturi on taatusti hyödyllinen laite, jolla voi ladata hyytyneen älypuhelimen akun tai vaikka langattomat kuulokkeet. Tälloin kannattaa hankkia suuren kapasiteetin laturi, jolla voi ladata puhelimen useita kertoja ilman itse akun lataamista. Vaihtoehtoisesti toinen hyödyllinen ja takuulla käyttöön tuleva syntymäpäivä lahja tai joululahja on langaton latausasema, jossa voi ladata useita laitteita samanaikaisesti. Viihteen harrastaja voisi yllättyä iloisesti virtuaalitodellisuuslaitteistosta tai pelaamiseen liittyvistä lahjoista. 

Myös lahjaideat hyvinvoinnista kiinnostuneille voivat löytyä elektroniikan parista. Lihashuoltovasara, sähköhammasharja ja talvisin käyettävä herätysvalo ovat vuodesta toiseen pidettyjä joululahjoja, jotka toimivat tietenkin myös syntymäpäivälahjana, kun etsinnässä on lahja 30-vuotiaalle miehelle

Hauskat lahjaideat miehelle

Lahjan ei aina tarvitse olla käytännöllinen; joskus onnistunein lahja on huumorilla hankittu tavara tai kokemus, joka varmasti jää muistiin erikoisuutensa vuoksi. Hauska lahja ei myöskään tarvitse olla kallis, vaan sen voi järjestää pienelläkin budjetilla. Muki hupaisalla valokuvalla, aikuisille sopiva lautapeli tai jostakin suositusta emojista inspiraationsa saanut koristetyyny ovat suosittuja lahjoja miehelle. Humoristiset lahjat ovat erityisen suosittuja etenkin kaveriporukoiden kesken tai veljeä muistettaessa.

Hauskasta lahjasta käy myös yllätysjuhlien järjestäminen. Jos päivänsankari ei ole sunnitellut juhlivansa merkkipäiväänsä, voi hänet yllättää iloisesti kaveriporukalla. Valitse juhliin teema, kutsu kaverit paikalle ja järjestä juhliin hyvät tarjoilut. Yllätyssynttärit eivät katso ikää, vaan ne voi järjestää kaiken ikäisille miehille. 

Hauskasta lahjasta käy myös joko itse leivottu tai leipomosta tilattu, personoitu kakku, jonka toteutuksessa ei ole säästelty huumoria. Päivänsankarille voi tietenkin myös koota videon vuosien varrella napatuista valokuvista ja videoista – parasta, kun mukana on hulvattomia hetkiä ja sattumuksia, joille voivat nauraa niin lahjan saaja kuin vieraatkin. Tosin on hyvä pitää mielesssä, että huumorilahja tulee aina toteuttaa hyvällä maulla. 

Lahjaideat miehelle ystävänpäivänä 

Ystävänpäivä lahjaideat miehelle ovat yleensä enemmän hemmotteluun kallistuvia kuin yleishyödyllisiä tai käytännöllisiä. Lahja, jonka parissa voi viettää aikaa yhdessä, on mitä parhain lahja rakkaalle ystävänpäivänä. Pariskuntahieronta, yöpymispaketti hotellissa tai illallinen ravintolassa on romattinen lahja poikaystävälle tai puolisolle, jonka parissa ystävänpäivää voi viettää luontevasti yhdessä. 

Ystävänpäivälahjan ei tarvitse olla tyyris, vaan tärkeintä on, että lahjan saaja tuntee, että lahja on valittu huolella. Aikaa voi viettää yhdessä myös kotona, mikäli lahjaan ei halua rahallisesti panostaa. Tällöin omalle rakkaalle voi vaikkapa kokata herkullisen illallisen tai järjestää tunnelmallisen elokuvaillan juomien ja naposteltavien herkkujen kera. Levy oman rakkaan lempisuklaata tai kehystetty yhteiskuva ovat pieniä, mutta ajatuksella valittuja lahjoja, jotka osoittavat välittämistä.