Joululahjat lapsille – kuinka valita lahja eri-ikäisille lapsille?

Kuten yllä mainittu, joululahjat riipuvat paljolti siitä, mikä lasta kiinnostaa sekä hänen iästään. Valitsethan siis sellaiset joululahjat lapselle, jotka vastaavat hänen kiinnostuksensa kohteitaan ja toiveitaan. Jos kuitenkin joululahjaideasi ovat loppuneet ja olet etsimässä lahjaa toiselle pienelle lapselle, tutustu suosituksiimme ja löydä lapselle täydellinen joululahja. 

  • Ota huomioon lapsen ikätaso 

Kaikki lahjat eivät sovi kaiken ikäisille lapsille. Monet lelut ovat suunnattu juuri tietyn ikäisille lapsille. Varmistathan, että valittu lelu tai muu lahja on myös ikätasoon sovelias. 

  • Ota huomioon lapsen harrastukset 

Oletko tietoinen mitä lapsi tekee tai haluaisi tehdä? Ihanteellisia joululahjoja ovat sellaiset, joista lapsi on kiinnostunut ja joka sopii hänen harrastuksiinsa tai suosikkitoimintoihinsa. Jos et tiedä, mitä ne ovat, tiedustele vanhemmalta.

  • Mieti, mitä hänellä on

Valitse lapselle sellainen joululahja, jota hänellä ei vielä ole, mutta jolle tulevaisuudessa on tarve. Tästä saat lisätietoja äidiltä ja/tai isältä. 

  • Varmista, että kaikki lelut ovat turvallisia 

Lasten joululahjojen on oltava turvallisia. Kaikilla leluilla ja muilla lasten leikkimiseen liittyvillä tarvikkeilla on oltava CE-merkintä. Varmistathan tuotteiden sisältävän sen ennen ostamista. 

  • Tee itse jotain 

Tähän voi sopia joulusukka, lämpimät sukat päiväkodissa käytettäväksi tai kiva kortti. Joulu on välittämisen aikaa – yllätä siis itse tehdyn lahjan kera tai tee yhdessä lapsesi kanssa! 

Toivomme, että löydät oppaamme pohjalta kaikki tarvittavat joululahjat lapsille!