Äitienpäivälahja – helpompaa kuin uskotkaan!

Äitienpäivälahja on paikallaan, kun tahdot osoittaa äidillesi, kuinka paljon arvostatkaan häntä. Äitienpäivälahjan ei kuitenkaan tarvitse olla kallis saatikka harvinainen. Mieltä lämmittävä lahja on huolella pohdittu ja rakkaudella valittu. Miten siis löytää oikea lahja äitienpäiväksi? 

Äitienpäivää vietetään Suomessa joka vuosi toukokuun toisena sunnuntaina. Valmistelut voit kuitenkin jo aloittaa paljon aiemmin, jotta sopivimman lahjan löytämiseksi jäisi tarpeeksi aikaa. Ideoita kaivatessasi, lue eteenpäin, mitkä äitienpäivälahjat voisivat olla mahdollisia! 

1. Elämys kestää ikuisesti

Viime aikoina erityisesti elämyslahjat ovat kasvattaneet suosiotaan! Elämyslahja on ihanteellinen äitienpäivälahjaksi, mikäli kotona on jo liikaa asioita. Elämys voi olla yksistään omalle äidillesi tai sitten vaikkapa yhdessä nautittavaksi. 

Seikkailuelämys, yhteinen miniloma, odotettu teatteriesitys tai rentouttava hieronta – vaihtoehtoja on lähes loputtomiin, ja kaikki riippuukin siitä, mikä äidille on mieleen. Itsetehdyt äitienpäivälahjat voivat elämysten tapauksessa tarkoittaa vaikkapa itsetehtyjä lahjakortteja! Olipa kyseessä sitten yhteinen elokuvailta, itsetehty illallinen tai matka järvenrannalle – hyvät muistot ovat yksinkertaisesti korvaamattomia! 


2. Korurasian täydentäminen

Useimmat naisista rakastavat koruja. Korujen ulkoasu vaihtelee tyypistä (korvakorut, kaulakoru, sormukset tai rannekoru), materiaalista ja suunnittelusta yleisesti riippuen. Hyödyllinen neuvo onkin kurkistaa äitisi korurasiaan ja tiedustella hänen ystäviltään, mitä he suosittelisivat. 

Korujen lahjaksi antamisesta voi tulla mukava tapa, jossa vuosittainen äitienpäivälahja rikastuttaa korurasiaa. Pienemmille lapsille tämä tarkoittaa, että koko viikkorahaa ei tarvitse käyttää lahjaa kohden. Käytännöllinen idea on katsoa riipuksia ja helmiä, joilla voisi täydentää olemassa olevia koruja ja korvata ne halutessaan.

3. Jotain käytännöllistä

Äitienpäivälahja voi olla myös jotain käytännöllistä, jota äiti käyttäisi päivittäin tai ainakin säännöllisesti. Joka kerta lahjaa käyttäessä, mieleen tulee muisto mukavasta päivästä. Mikä voisi olla käytännöllinen mutta samalla odotettu lahja? Laadukas lompakko kestää vuosia ja siihen voidaan kaivertaa haluamallasi kuosilla. Käsilaukku ja tietokonelaukku ovat myös käytännöllisiä mutta sydämellisiä lahjoja.

4. Väliaikaista mutta arvostettua

Äitienpäivälahjan ei tarvitse olla enää kymmenen vuoden kuluttua hyllyllä ihailtavana. Tärkeämpää onkin ajatus ja muistot, jotka säilyvät, vaikka itse lahja on poissa. Tällä ajatuksella voit löytää äitienpäivälahjasi paljon helpommin! 

Esimerkiksi kaunis kukkakimppu sopii lahjana erittäin hyvin. Mutta mitä kukkia antaa äitienpäiväksi? Tietysti äidin lempikukkia! Jos et tiedä mitä ne ovat, voit valita värin tai ulkonäön perusteella tai voit myös itse poimia ojan reunasta versoilevat kevätkukat. 

Käsistään taitava osaa valmistaa kakun. Kyllä, tämä äitienpäivälahja voi olla hieman sitkeä tai rapea, jos taitosi eivät ole parhaimmasta päästä, mutta muisto mukavasta aamusta yhdessä ei koskaan katoa. 

Samaan kategoriaan voidaan niputtaa myös makeiset ja suklaat, jotka ovat usein teemallisia, tai joita voidaan jopa personoida. Täydellinen tilaisuus antaa äidille jotain, josta hän todella nauttii. 


5. Tue äitisi harrastusta

Toisinaan unohdamme, että äiti on roolinsa lisäksi myös täysin erillinen persoona, jolla on haluja unelmia ja harrastuksia. Mikset osoittaisi äidillesi välittämistäsi tukemalla hänen harrastuksiaan? Lukemisesta pitävä äiti iloitsee, jos tilaat hänelle mieluisan lehden tai kirjan, jonka hän on halunnut lukea jo pitkään. Ruoanlaittaja voi iloita käytännöllisistä ja laadukkaista keittiövälineistä kun taas viherpeukalolle työkalut ja mielenkiintoiset kasvit ovat mieluisia. 

Äitienpäivälahjat voivat olla todella hyviä, ja kuten jo yllä mainittiin, tärkeintä ei ole äidin kultaaminen arvoesineillä, vaan lahjan itsensä merkitys ja äidin muistaminen tänä kauniina kevätpäivänä.