Lahja 60-vuotiaalle miehelle: ideat kaikkiin tilaisuuksiin

Täyttääkö isä, isoisä tai puoliso pyöreitä vuosia? Rakkaalle halutaan antaa lahjaksi jotakin ikimuistoista ja ainutlaatuista. Jos lahja 60-vuotiaalle miehelle aiheuttaa päänvaivaa, nappaa tästä artikkelista ideat talteen. Näitä vinkkejä ei kannata myöskään sivuuttaa, kun hakusessa on joululahja miehelle!

60 v lahja miehelle: persoonalliset synttärionnittelut tai runo

Ikimuistoisin 60 vuotislahja voi olla täysin aineeton, ja onnittelut voi olla lahja itsessään. Kun onnittelurunon kirjoittaa vartavasten lahjaksi miehelle, kertoo se, että lahja on valmisteltu ajatuksella. Päivänsankarille kirjoitettu henkilökohtainen onnitteluruno on takuuvarmasti mieleenpainuva lahja. Mikäli syntymäpäiväruno ei luonnistu, löytyy itsekirjoitetun runon sijaan vaihtoehtoja netistä. Onnitteluruno miehelle voi yhdistää esimerkiksi omista valokuvista koottuun, personoituun valokuvakirjaan tai tekstitauluun. 

Jos 60 vuotias juhlii merkkipäiväänsä, voi 60 vuotis onnittelut esittää vaikkapa laulun muodossa, jolloin ne toimivat myös ohjelmanumerona. Laulua varten voi koota yhteen koko perheen, sukulaiset ja päivänsanakrin ystävät, ja yllättää hänet esityksellä, kuten laulamalla “paljon onnea vaan”. Mikäli lähipiiristä ei löydy laulajia, voi paikalle järjestää yksityisen lauluesityksen tai juhlabändin, mikä on ikimuistoinen 60v lahja miehelle. 

Jos päivänsankari ei pidä juhlia, voi syntymäpäivä onnitteluja lähettää myös digitaalisesti. Voit pyytää läheisiä ja ystäviä nauhoittamaan lämpimät onnittelut videolle ja koota niistä yhden pidemmän videon. Rakkaiden synttärionnittelut videolla on lahja 60-vuotiaalle miehelle, joka lämmittää mieltä pitkään. 

Onnittelut naiselle tuodaan usein kukkakimpun kera, mutta syntymäpäivä onnittelut miehelle voi tuoda vaikkapa hänen suosikkijuomaansa kanssa. Alkoholin antaminen lahjaksi on Suomessa yleistä, mutta aina kannattaa ottaa selvää, onko pullo sopiva lahja 60-vuotiaalle miehelle, ja sopiiko se lahjan saajan elämäntapoihin.

Erinomainen synttäri- tai isänpäivälahja autoja harrastavalle isälle, veljelle tai isoisälle on myös esimerkiksi akkukäyttöiset työkalut.
Jos sen sijaan 60-vuotias mies on remonttimiehiä, sähkötyökalut ovat aina hyvä lahjavaihtoehto.

Aineellinen vai aineeton lahja?

Tavaralahjat sopivat myös 65 v lahja miehelle. Vaikka haluaisi antaa käytännöllisen lahjan, voi mukana olla ripaus luksusta. Ylellisyyttä arkeen tuovat lahjat, kuten laadukas kahvinkeitin, klassinen rannekello tai korkealaatuinen kylpytakki on tyylikäs lahja miehelle. Pidettyjä aineellisia lahjoja ovat tavarat ja vaatteet, jotka tulevat varmasti käyttöön. On kuitenkin eri asia antaa esimerkiksi tennissukkia joulahjaksi kuin jos kyseessä on lahja 60-vuotiaalle miehelle, joka juhlii pyöreitä vuosia. 

Usein lahjavinkit listataan sukupuolen mukaan, mutta tutkimalla ideoita, mikä on suosittu 60-vuotislahja naiselle, voi löytää vinkkejä ja ideoita, mistä keksiä lahja 60v miehelle. Esimerkiksi lahjakortit ja elämyslahjat ovat suosittuja lahjoja niin mieheille kuin naisille. Aineettomat lahjat antavat monia vaihtoehtoja, joista valita sopiva lahjan saajan persoonallisuuden ja mielenkiinnon mukaan. 

Mikäli lahjan saaja on sanonut, ettei halua mitään tavaraa, kannattaa toivetta kunnioittaa. Tällöin päivänsankaria voi muistaa vaikkapa elämyslahjalla, joka on sopiva lahja 65 vuotiaalle miehelle. Elämyslahjaa valitessa kannattaa koittaa selvittää, onko päivänsankarilla jokin haave, jonka haluaisi toteuttaa. Lentämisestä haaveilevan voi viedä kokeilemaan lentosimulaattoria, ja kulinaristille voi ostaa lahjakortin suhsikurssille. Tällainen lahja 60 miehelle ei unohdu koskaan!

Moni arvostaa yhteistä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Mieltä lämmittävä lahja 60v miehelle on esimerkiksi viedä päivänsankari ravintolaan porukalla tai järjestää yhteinen illanvietto. Vaihtoehtoisesti lahja 60-vuotiaalle miehelle voi olla myös yksinkertaisesti rahaa. Rahalahja voi olla erinomainen idea esimerkiksi silloin, kun lahjan saaja haluaa lähteä reissuun. Näin lahjan saaja voi itse päättää, mihin haluaa lahjarahansa sijoittaa. Mutta paljonko rahaa lahjaksi 60-vuotiaalle on sopiva summa? Kysymykseen ei ole yhtä oikeaa vastausta, sillä summa riippuu niin omasta taloudellisesta tilanteesta kuin suhteesta lahjan saajaan. Esimerkiksi 60-vuotislahja isälle on eri asia kuin 60-vuotislahja työkaverille.