Joululahja

Joululahja 2023: parhaat joululahjaideat pakettiin
Joululahjojen hankinta aiheuttaa monille päänvaivaa joka ikinen vuosi – etenkin jos lahjojen hankkiminen jää viime tippaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että joululahjojen määrä ei ole tärkeintä, vaan se, mitä paketeista paljastuu. Kun lahjaksi saa jotain, mitä on oikeasti toivonut tai jotakin mitä tarvitsee, on ilo taattu. Myös täydellinen yllätyslahja tuo riemua, kunhan se on valittu harkiten lahjansaajaa ajatellen. Joululahjan ei tarvitse olla kallis ollakseen mieluisa, ja myös itsetehty joululahja voi olla tunnearvoltaan kaikkein arvokkain. 

Lue tästä tärpit, kun mietinnässä on onnistunut joululahja 2023.

Joululahja naiselle

Onko hakusessa joululahja äidille, tyttöystävälle, vaimolle, siskolle, tyttärelle tai ystävälle? Pehmeät paketit ovat suosittu joululahja, mutta jokavuotisen pyjaman sijaan kestävämpi valinta on esimerkiksi jokin ajaton merkkihuivi tai tavallista laadukkaampi pussilakanasetti. Moni nainen pitää luksusta arkeen tuovista lahjoista, kuten uudesta hajuvedestä, merkkikosmetiikasta tai kampaamotason hiustenhoitotuotteista. 

Myös viltit ovat suosittu joululahja, mutta suurimmalta osalta ihmisistä löytyy niitä jo riittävästi jo valmiiksi. Erikoisempi vaihtoehto tavalliselle torkkupeitolle on joko rentoutumista edistävä painopeitto tai lämpöpeitto, joka on jokaisen vilukissan unelma! 

Pukinkonttiin voi sujauttaa lahjakortin johonkin naisen lempikauppaan tai vaikkapa hemmotteluhoitoon. Urheilullinen nainen puolestaan voisi arvostaa lahjakorttia omaan liikuntaharrastukseen liityen, kuten vaikkapa treenikertoja personal trainerin kanssa tai lahjakorttia joogasalille. 

Kirjalahjat ovat pidettyjä joululahjoja, sillä monilla on lomaa joulupyhien aikaan, jolloin on ihana käpertyä viltin alle uuden kirjan ja jouluherkkujen kera. Kirjojen lisäksi kannattaa pitää mielessä äänikirjat, ja lahjakortti äänikirjapalveluun on moderni lahja lukutoukille. 

Joululahja miehelle


Mitä lahjaksi miehelle jouluksi 2023? Tietyt joululahjat ovat suosittuja vuodesta toiseen, olipa kyseessä isä, isoisä tai puoliso. Esimerkiksi laadukkaat langattomat kuulokkeet, bluetooth-kaiutin, älykello, partakone, kylpytakki ja oloasu löytyvät monen miehen lahjapaketista myös tänä vuonna, ja ne saa hankittua kätevästi netistä Hobbyhall.fi-verkkokaupasta.

Entäpä joululahjaideat teinille? Yksi suosituin toululahja teinille 2022 oli drone, ja sellainen todennäköisesti löytyy monen paketista myös tulevana jouluna. Paljon pelaava ilahtuu uusista pelikuulokkeista tai muista pelitarvikkeista. Teinien vaatelahjat on vaikea saada osumaan nappiin, mutta sen sijaan rahalahja tai lahjakortti johonkin teinin lempiliikkeeseen on varmasti onnistunut valinta – kunhan tietää, mitkä lahjan saajan lempikaupat ovat!


Lahjan hinta ei ole kaikein tärkein tekijä onnistuneen lahjavalinnan takana. Joululahja 30 euroa voi olla merkityksellisempi kuin paljon kaliimpi paketti, kun lahja on valittu huolella lahjan saajaa ajatellen. Pieni lahja ystävälle voi olla vaikkapa itse tehty ruokalahja, villasukat tai kutsu brunssille. 


Mistä kaivaa lahjaidea, kun etsinnässä on lahja miehelle jolla on jo kaikkea? Tällöin varteenotettava vaihtoehto on joko lahjakortti tai elämyslahja. Liput lempibändin keikalle tai suosikkijoukkueen matsiin on varmasti pidetty lahja miehelle. Elämyslahjoja on saatavilla niin pienellä kuin suuremmalla budjetilla. Edullisempia elämyksiä on esimerkiksi kartingajo, hohtogolf ja virtuaaliseikkailu. Suuremman budetin elämyslahjaksi voi antaa vaikkapa benjihypyn, lennon lentosimulaattorilla tai ralliautokyydityksen.

Onnistunut joululahja urheilevalle miehelle on hankkia jokin sporttinen lahja. Actionkamera on erinomainen lahja miehelle, joka harrastaa jotakin vauhdikasta ulkolajia, kuten laskettelua, lumilautailua, maastopyöräilyä tai surffausta. Jos urheilevalla miehellä on jo kaikkea harrastuksiinsa liittyvää, voi silloin kääntää katseet johonkin, joka auttaa urheilusta palautumisessa. Yksi parin viime vuoden hittilahjoista on ollut hierontavasara, joka on toimiva lahjaidea myös tulevaksi jouluksi. Moni ilahtuu myös lahjakortitista urheiluhierontaan tai fysioterapiaan. 

Herkkukori on pidetty joululahja

Ruokalahjat ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Ruokalahja sopii erinomaisesti lahjaksi myös niille, joilla tuntuu jo olevan kaikkea. Jouluinen herkkukori on helppo kasata lahjan saajan näköiseksi ja toteuttaa jonkin teeman mukaisesti. Jos lahjan saaja esimerkiksi rakastaa italialaista ruokaa, voi koriin laittaa laadukkaita italialaisia tuotteita. Myös herkkukori, jossa on paikallisten tuottajien tuotteita on mieltä lämmittävä lahja läheiselle, joka samalla tukee alueen pienyrittäjiä. 

Jos lahjabudjetti on pieni, se ei estä onnistuneen ruokalahjan antamista. Itsetehdyt herkut on halpa joululahja, mutta rakkaudella valmistettu! Herkkukorin voi siis koota myös diy periaatteella itsetehdyistä herkuista. Koriin voi laittaa esimerkiksi itse tehtyjä makeisia, joululeivän, kuivakakun, hilloa ja vaikkapa joulumausteilla höystettyä granolaa. Itse tehty joululahja onnistuu myös niiltä kotikokeilta, jotka eivät koe olevansa huippuosaajia. Esimerkisi tryffelit ja kuivakakut ovat helppoja valmistaa, mutta toimiva itsetehty joululahja. 

Ruokalahja on helppo laittaa kokoon näyttävästi: pakkaa herkut sellofaaniin ja koristelele kaunilla nauhalla. Vaihtoehtoisesti ruokalahjat voi laittaa vuokaan tai kauniiseen peltirasiaan, mikä itsessään toimii osana lahjaa. 

Käytännöllinenkin lahja voi ilahduttaa

Kodin elektroniikka ei ehkä ole kaikkein jännittävin lahjaidea, mutta nappiin osueessaan se voi olla todella onnistunut valinta. Suomalaiset kuitenkin pitävät mieluummin tarpeellisista lahjoista nopeasti unohtuvien trendilahjojen sijaan. Kodin elektroniikka tarjoaa vaihtoehtoja niin käytännöllisiin lahjoikhin kuin hyvinvointilahjoihinkin.

Innokas ruoanlaittaja voi ilahtua esimerkiksi laadukkaasta yleiskoneesta tai ilmafriteerauskeittimestä, mikäli sellaista ei vielä kotoa löydy. Kahvihifistelijä voisi yllättyä espressokeittimestä tai maidonvaahdottimesta, jolla aamukahvista saa taioittua kahvilatasoisen. Kiva pieni lahja kahvi fanille on erikoiskahvi pienpaahtimosta tai uusi kahvimuki, joka tuo piristystä arjen kahvitteluun. 

Joululahjaksi voi antaa jonkin arkea helpottavan laitteen. Esimerkiksi kätevät robotti-imurit ovat olleet joululahjalistojen kärjessä parina edellisenä vuonna, ja ne löytyvät monen toivelistalta myös tänä vuonna. Kirkasvalolamppu on lahja, jota moni arvostaa monina tulevina pimeinä talviaamuina. Luonnollista valoa imitoiva lamppu auttaa jaksamaan läpi talven. 

Paras joululahja on sellainen, jolle löytyy käyttöä pitkäksi aikaa, ja joka myös kestää käytössä vuosia. Onko kumppanin hiustenkuivain ikivanha tai reistaileeko sähköhammasharja? Tai kenties vanhempien kahvinkeitin on jo parhaat päivänsä nähnyt? 

Joululahja ideoita mattimyöhäisille

Arjen kiireissä voi havahtua viikko ennen joulua siihen, että kaikki lahjat on vielä hankkimatta eikä päässä pyöri yksikään joululahja idea. Jos joulun alla ei millään kerkiä lähteä ruuhkaan etsimään lahjoja, kannattaa silloin suunnata netin verkkokauppoihin, kuten Hobbyhall.fi-verkkokauppaan, josta voi kätevästi hankkia lahjat myös viime tipassa. 

Jos tavara- tai vaatelahja ei ehdi saapua ajoissa, jotta sen saisi pakettiin, on lahjakortti silloin näppärä valinta. Kortin voi tulostaa ja laittaa kirjekuoreen joulukortin kera. Mukaan voi ostaa vaikka jonkin jouluherkun, -kukan tai -juoman. 

Perinteiset leffaliput toimivat myös viime hetken joululahjana, ja niiden kaveriksi voi ostaa leffaherkut valmiiksi. Jos lahjan saaja ei välitä elokuvista, vaihtoehtoisesti joululahjasta käy myös museokortti tai liput johonkin tapahtumaan. Moni saattaisi ilahtua myös muutamaksi kuukaudeksi maksetusta suoratoistopalvelusta, sillä talven pimeydessä tulee vietettyä enemmän aikaa kotona telkkarin äärellä. 

Kukaan tuskin kieltäytyy kutsusta valmiiseen pöytään? Vie lahjan saaja ravintolaan syömään tai tarjoudu kokkaamaan maittava illallinen kotona. Moni ilahtuu myös ravintola- tai kahvilalahjakortista, jonka voi käyttää milloin itse haluaa. 

Kukapa ei olisi joskus saanut joululahjaksi valmista marketista hankittua lahjapakkausta? Vaihtoehtoisesti lahjapakkauksen voi koota myös itse. Vaikka lahja olisi hankittu viime tipassa, voi valmiista paketista tehdä hieman persoonallisemman pienellä vaivalla. Kokoa lahjasetti muutamasta huolella valitusta tavarasta ja laita se kauniiseen lahjapussiin tai pakettiin.  

Kannattaa myös muistaa, että moni toivoo tavaroiden sijaan mieluummin yhteistä aikaa läheisten kanssa. Paras lahja voi siis olla kiireettämästi vietetyt joulunpyhät hyvän ruoan ja seuran äärellä.